Veel organisaties gebruiken intranet om het onderling contact tussen collega’s te faciliteren en nieuws uit te wisselen. Sinds kort heeft Facebook zich ook op deze markt gestort met Facebook At Work. Dit hebben zij gedaan vanwege de populariteit en laagdrempeligheid van dit soort platformen. De verwachting is dat ze hier de komende jaren flink terrein mee gaan veroveren op de traditionele intranetpakketten.

Wat is Facebook at work?

Facebook At Work is een communicatieplatform voor bedrijven. Jij en alle collega’s  krijgen drie opties van het platform om met elkaar te communiceren: tekst, spraak en video. Je kan het vergelijken met de gewone Facebook Messenger, die ook deze opties biedt. Daarnaast is er een nieuwsfeed beschikbaar voor alle collega’s binnen het bedrijf. Hierin kunnen zij updates plaatsen over projecten waar zij aan werken. Deze updates in de nieuwsfeed kunnen ook worden gestreamd.

Het verschil met andere platforms

Facebook At Work is zeker niet de eerste als het gaat om onderlinge communicatie tussen medewerkers op de werkvloer. Zo kan je bijvoorbeeld met Dropbox en Google Drive makkelijk bestanden delen. Ook progamma’s zoals Slack, Yammer en Basecamp creëren een professioneel netwerk binnen organisaties. De laatste drie genoemde zijn de echte concurrenten van Facebook At Work. Met de bovenstaande programma’s en Google Drive, kun je ook chats opstellen tussen medewerkers of opdrachtgevers.

Share This
Positive SSL